нови

Добро е да се биде добар

Тие велат дека сите добри работи никогаш не доаѓаат сами од себе, така е и со касетите AIR FIT, па ајде да одиме по ред:

1. AIR FIT обезбедуваат 0% иритација.
Нашите производи се без бои и елементарен хлор. Без премногу филозофија, тоа значи дека тие не ослободуваат загадувачи наречени диоксини во вашето тело.

2. Заборавете на парфемите.
Ние заземаме цврст став – НЕ според мирисите. Иако сме оптеретени со мириси за време на менструацијата, сепак не сакаме да го нарушуваме рамнотежата на рН во интимната област.

3. Дерматолошки тестиран за да можете вистински да се чувствувате добро во вашата кожа.
Сите материјали што ги користиме за производство на влошки Air Fit се тестирани за да се заштити вашата кожа од иритација.
Ние помагаме да заборавиме дека менструацијата е таму – некој сè уште има време за чешање или какво било непријатност.

4. Избрани материјали за 100% безбеден производ.
Секој елемент на касетите AIR FIT помина интензивна проверка на квалитетот и безбедноста од страна на нашиот специјалистички тим. Овие страствени експерти се крајно прецизни и гарантираат дека нашите влошки се целосно безбедни за употреба. Проценките вклучуваат анализа на хемиски нечистотии, токсиколошки тестови и студии за безбедност на кожата на интимната област. Крајната мисија? Обезбедување на производи безбедни и нежни за вашата кожа.

5. Имаме стандарди.
Нашето производство, во кое се случува целата магија, успешно помина ригорозни тестови за да ги направи AIR FIT касетите сертифицирани и безбедни за сите вас и нашата планета.
Сертификатите ISO 9001 и ISO 14001 се стандарди од светска класа за системи за управување со квалитет и животна средина, и тие потврдуваат дека ние произведуваме апсолутно најдобри касети за вас. Ова не е сè – IFS како најсложен стандард гарантира дека секое влошка и секое индивидуално марамче Intimo се со ист квалитет.

6. Имаме став – одговорно се однесуваме кон планетата.
Отпадот не мора да се фрла, треба само да се пренамени. Во соработка со европски партнери, отпадниот материјал создаден во производството на нашите касети се претвора во корисна енергија. Давајќи му нова цел, до крајот на 2020 година ќе спречиме дури 73 тони отпад да станат ѓубре!

7. Добро е да се биде добар.
Зазедовме став дека како општествено одговорна компанија ќе работиме совесно и според етички принципи. Ние сме исклучително блиски со нашите добавувачи на суровини и материјали, затоа очекуваме да работат на ист начин. Ние не користиме животни при тестирање и силно се спротивставуваме на ова – ние сме без суровост. Ние бараме начини да ја зајакнеме контролата во нашиот синџир на снабдување за да осигуриме дека нашите добавувачи на материјали ја покажуваат истата loveубов кон нашите крзнени пријатели.
Преку разни партнерски проекти, ние ги донираме нашите производи и финансиска помош на најсиромашните во нашето општество, ставајќи силен акцент на помагање на најмладите и на понежниот пол.

8. Ајде да купиме домашна.
Виолета е единствената регионална марка која произведува салфетки. Да го поддржиме домашното производство и да заштедиме работни места.