ПРАВИЛА  ЗА ЗАШТИТА НА ПРИВАТНОСТА

 1. ГЕНЕРАЛНО

Виолета Д.О.О ( понатака Виолета) ги почитува правата на приватност на секој корисник кој ќе ја посети нашата страница. Би сакале да Ве известиме кои информации Виолета ги собира и за што ги користиме.

Сите измени кои ќе бидат направени на овие правила на заштита на приватноста ќе бидат објавени на оваа страница. Така во секој момент може да се информирате кои податоци ги добиваме и како ги користиме.

 1. СОБИРАЊЕ , УПОТРЕБА И ОБРАТКО НА ЛИЧНИТЕ ПОДАТОЦИ

Име на одговорното друштво – Виолета Д.О.О

Адреса на одговорното друштво- Obrež Zelinski 55, Sveti Ivan Zelina, Hrvatska.

Виолета личните податоци ги користи првенствено на корисниците да им овозможи подобар пристап кон оваа страница.Секоја остана обработка на податоците се одвива под заштита други законски обврски или дозволи кои корисникот ги има одобрено.

Овие правила на заштита на приватноста се однесуваат на сите лични податоци кои ние ги добиваме или вие ни ги испраќате. Личните податоци се однесуваат на податоци кои можат да доведат до идентифицирање на физичка личност. За обично прегледување на нашата страница не сте должни да ни ги доставите вашите податоци.

ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ СОБИРАМЕ КОГА:

 • Имате потреба од подршка при преглед на производот,
 • Барате материјали или информации ( на пр. Известувања,брошури и сл)
 • Учествувате во анкети и оценувања
 • Учествувате во промотивни, наградни или активности на натпреварување
 • Се пријавувате на оглас за работа или ја пракате вашата биографија
 • Ни се обраќате со прашања и коментари
 • Учествувате во промотивни активности на нашите социјални мрежи ( Facebook,Instagram)

ВИДОВИ НА ЛИЧНИ ПОДАТОЦИ КОИ МОЖЕ ДА СЕ СОБЕРАТ :

 • Ваше име и презиме
 • Вашата функција и име на фирмата
 • Вашата домашна адреса , адреса за праќање на сметка или адреса на која се ноаѓате(вклучувајќи го името на улицата,број,држава,поштенски број)
 • Адреса на вашата емаил пошта
 • Ваш телефонски број
 • Татково име, датум на раѓање,работно искуство, дали поседувате возачка дозвола и видови на работа за кои сте заинтересирани ( ако се пријавувате за работа по електронски пат)
 • Сите останати информации кои на Виолета и овозможуваат да стапи по физички или електронски пат во контакт со вас

Исто така , дозволено ни е да ја видиме вашата IP адреса преку која се поврзате на интернет. IP адресата е единствен идентификатор кој уредите го користат за идентификација и комуникација со други уреди преку интернет.

Дозволено ни е да ги користиме собраните лични податоци за потребите на функционирање на нашите интернет страници , со цел одговарање на вашите прашања, регистрирање на вашите прашања,побарувачки или приметби,за обработка на податоци поврзани со молба за работа, за праќање промотивни материјали,со цел да овозможиме учество во наградни игри и анкети, и со цел извршување на одредени трансакции.Ова може да вклучува обезбедување на поефикасна услуга на нашите корисници,поедноставување на постапките за користење на страницата и услугите без повторно внесување на истите информации,спроведување истражувања и анализи за подобрување на квалитетот на производите,услугите , прикажување содржина и реклами прилагодени на вашите интереси и преференци.

Понатаму , вашите лични податоци се користат и за наша комуникација со вас. Може исто така да очекувате и некоја задолжителна комуникација како писма за добродојде,информации за технички проблеми,како и известувања за подршка на клиенти. Во склоп на некои наши услуги некогаш испраќаме и писма на нашите корисници. Ние исто така може да ве исконтактираме и информираме за нашите производи и услуги, или за производите и услугите на нашите поврзани друштва.

Ако сте одлучиле да ги примате нашите промотивни материјали,вашите информации може да се користат но не и да бидат откриени , за промовирање и рекламирање на одредени производи, акции,услуги кои ние ги нудиме или нашите поврзани друштва, за кои сметаме дека вие би биле заинтересирани.

Вие можете да ја повлечете вашата согласност во секое време, со услов почитување на законските и договорени ограничувања како и во разумен рок.Доколку сакате да ја повлечете вашата согласност,исконтактирајте не на violeta@violeta.com.

Личните податоци кои се собираат преку Интернет,можат да се користат и во комбинација со други информации кои ни ги доставувате по друг пат, пример регистрација на newsletter ,покана за информација за производи,во склоп на наградни игри или натпревари , или саеми.

 1. КОЛАЧИЊА (COOKIES)

Колачето е мала количина на податоци која вообичаено вклучува единствен идентификатор што компјутерот на интернет страницата го испраќа на пребарувачот на вашиот компјутер или друг уред и се зачувува.Секоја интернет страница може да испраќа колачиња до вашиот пребарувач доколку тоа е дозволено во вашите поставки, но ( со цел заштита на вашата приватност) вашиот прелистувал дозволува веб страницата да пристапува само до оние колачиња кои таа страница веќе ви ги испратила,а не до други коа се испратени од други страници. Колачињата запишуваат информации за вашите навики, и ни овозможуваат да ја прилагодиме страницата кон вашите потреби и навики .

Нашата страница користи колачиња. Доколку ги исклучите во дел каде што се наоѓаат вашите поставки на пребарувачот, тогаш одредени функции на нашата страница може да не ви бидат дозволени за употреба. Понатаму,ние користиме услуги од трети страни за да го следиме сообраќајот на страницата,статистиката,броеви при отварање на реклами и други активности од нашата страница.Со наша дозвола,овие трети страни односно сервиси можат да користат колачиња,поради евиденција за користење на нашата страница, интернет обележувачи како и други технологии кои им овозможуваат надгледување за начинот на кој се користи нашата страница.

Тековната верзија на веб прелистувачи нуди напредни опции за контрола во врска со поставувањето и времетраењето на нашите колачиња и колачињата од трета страна. Побарајте ја опцијата колачиња(cookies) во менито за помош на корисници на вашиот прелистувач и најдете повеќе информации во врска со користењето на колачињата.

Колачето е мала количина на податоци која вообичаено вклучува единствен идентификатор што компјутерот на интернет страницата го испраќа на пребарувачот на вашиот компјутер или друг уред и се зачувува.Секоја интернет страница може да испраќа колачиња до вашиот пребарувач доколку тоа е дозволено во вашите поставки, но ( со цел заштита на вашата приватност) вашиот прелистувал дозволува веб страницата да пристапува само до оние колачиња кои таа страница веќе ви ги испратила,а не до други коа се испратени од други страници. Колачињата запишуваат информации за вашите навики, и ни овозможуваат да ја прилагодиме страницата кон вашите потреби и навики .